Certyfikaty

Dla umocnienia pozycji Spółdzielni pośród konkurencyjnych firm tego samego segmentu produkcji oraz podnoszenia skuteczności i efektywności zarządzania, został wdrożony i certyfikowany w 2006 roku Zintegrowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności wg międzynarodowego standardu normy ISO 9001:2000 i systemu HACCP wg Codex Alimentarius.
Spółdzielnia spełnia najwyższe standardy przewidziane przez normy opracowane dla producentów żywności – w tym British Retail Consortium (BRC) – standard zapewnienia bezpieczeństwa żywności w procesie produkcji dla angielskich sieci handlowych i honorowany przez inne sieci handlowe (corocznie recertyfikowany przez DQS GmbH).

 

Spółdzielnia położona jest w przepięknym krajobrazowo i czystym ekologicznie Regionie Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego. Od 1998
roku posiada prawo do używania znaku „Zielone Płuca Polski”.

 

Produkty OSM w Kosowie Lackim wielokrotnie doceniano na Targach Mleko Expo w Warszawie, Targach Mleczna Rewia w Gdańsku, Polagra Food. Rokrocznie produkty otrzymują najwyższe nagrody oraz wyróżnienia.

  • Nagroda „Orzeł Agrobiznesu” – za sukces rynkowy firmy
  • III miejsce w Konkursie Mazowiecka Firma Roku 2004 w kategorii przemysł spożywczy
  • DQS przyznała Spółdzielni tytuł Firmy roku 2004
  • III miejsce w Konkursie Mazowiecka Firma Roku 2004 w kategorii przemysł spożywczy
  • Certyfikat „Najwyższa Jakość” Programu Jakości za najwyższą jakość produkcji przetworów mlecznych oraz nowoczesne zarządzanie przedsiębiorstwem oparte na europejskich standardach i normach jakościowych przyznana przez Wielkopolskie Stowarzyszenie Badań nad Jakością – 2005 rok
  • XXII certyfikacja Programu Promocyjnego „Doceń polskie” – znak „Doceń polskie” dla twarogu półtłustego
  • Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego – znak „Jakość i Tradycja” dla twarogów: półtłustego, chudego i tłustego.

XXII certyfikacja Programu Promocyjnego „Doceń polskie”
– znak „Doceń polskie” dla twarogu półtłustego

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego – znak „Jakość i Tradycja” dla twarogów: półtłustego, chudego i tłustego.